Nieuws

Van piloot naar programmeur

Het verhaal van een echte doorzetter

Marvin de Vries (32) is één van onze stagiairs met een bijzonder verhaal. Momenteel studeert hij voor programmeur in de richting Technische Informatica, maar is ook een afgestudeerd piloot. Toen hij geen baan in de luchtvaart kon vinden ging hij niet bij de pakken neerzitten. Marvin bedacht een ander plan en zijn verhaal lees je hier.

De weg naar zijn vliegbrevet

Piloot worden was nooit een kinderdroom vertelt Marvin. ‘Het was tijdens mijn middelbare school periode wel eens in me opgekomen maar het was nooit echt een optie. Je hebt voor de pilotenopleiding namelijk een HAVO diploma nodig en aangezien ik MAVO deed was het geen mogelijkheid.’ aldus Marvin. ‘Ik ben toen Motorvoertuig Techniek gaan studeren, dat was leuk maar ik zag mezelf dat niet mijn hele leven doen. Toen kwam het idee om piloot te worden terug en ben ik me daar in gaan verdiepen.’.

Zo startte Marvin de HAVO-sprint opleiding en behaalde in één jaar zijn diploma. In 2009 begon hij zijn studie aan de Dutch Flight Academy. Dit vond hij ontzettend leuk en na de eerste paar weken ging hij al de lucht in. ‘Het is een ontzettend pittige opleiding. Het was een korte maar intensieve periode waar ik heel veel heb geleerd. De theorie werd met praktijk gecombineerd en al mijn tijd ging in deze opleiding zitten. Maar dat vond ik het zeker waard.’ aldus Marvin.

De zoektocht naar een baan

Na de tweejarige opleiding kreeg Marvin zijn vliegbrevet en begon het solliciteren. ’Toen ik startte op de Dutch Flight Academy waren er veel banen in de vliegwereld.’ vervolgt Marvin, ’Maar door de crisis zijn er veel banen verdwenen en was het moeilijk om iets te vinden. Daarom ging ik opzoek naar een bijbaan, zodat ik wel kon werken.‘.

Zo begon hij met werken in een callcenter, met het idee binnen een paar maanden aan het werk te zijn als piloot. Helaas verliep dat anders en heeft Marvin van 2012 en 2016 in verschillende call centers gewerkt. ’Toen ik in 2016 nog steeds geen vliegbaan had, ben ik gaan nadenken’ gaat Marvin verder, ‘Met zo’n diploma kun je helaas niet veel andere kanten op. Dus ik besloot om nog een studie te volgen.’.

 

Waarom Technische Informatica?

De grote vraag was welke studie het zou gaan worden. ‘Ik was altijd al bezig met computer gerelateerde dingen. Als kind haalde ik al computers uit elkaar en als mensen computerproblemen hadden, kwamen ze vaak naar mij toe. Dus ik dacht dan maak ik van mijn hobby mijn werk.’.

Terug de college banken in

Hoewel hij aan het begin van zijn studie nog dacht “Als ik nu nog een baan vind in de vliegwereld dan stop ik met deze studie.” is daar even later geen sprake meer van en wil hij absoluut deze studie afronden.

Veel moeite om weer in het studieritme te komen had Marvin niet. ’Ik vind het eigenlijk wel relaxed, ik moet er wel wat voor doen maar het gaat me goed af. Ik heb natuurlijk bewust de keuze gemaakt om een nieuwe opleiding te starten.’.

Hoe komt Marvin bij dealer4dealer terecht?

’Ik wilde sowieso graag stage lopen in Groningen dus dat was het eerste selectie moment. Daarnaast vind ik DotNET heel leuk, dus dat werd een zoekterm om stages mee te vinden. Al vrij snel kwam ik dealer4dealer tegen en werd ik van de vacature al enthousiast. Toen heb ik er een heel tof gesprek gehad en ben ik begonnen. De combinatie van het ontwikkelingen van unieke software en de leuke sfeer binnen dit bedrijf maakt dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb!’.

En nu verder?

’Wat de toekomst brengt is een grote verrassing. Voor nu wil ik eerst mijn opleiding afmaken en daarna staat alles nog open. Wat ik in ieder geval een heel fijn idee vind is dat ik straks een baan in de IT kan vinden én mijn vliegbrevet kan onderhouden.’.

Ook interesse in een stage of baan bij dealer4dealer? Kijk dan snel tussen onze vacatures of neem contact met ons op via 050 544 50 39!

 

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier