Nieuws

Succesvol LINQ5 maakt e-commerce inzichtelijk

Groningen, 18 juni 2012 – Het aantal webshops in Nederland stijgt ieder jaar fors. Alleen al in het jaar 2011 schreven zich rond de 7.300 nieuwe webshops in bij de Kamer van Koophandel. In 2010 waren dit nog 6.600 ondernemers, een stijging dus van 10,6%. “De werkelijke stijging van het aantal webshops zal in 2012 nog hoger uitkomen”, stelt Rene Albertema van LINQ5. “Wij zien een duidelijke trend dat bedrijven met een fysieke winkel momenteel hun activiteiten uitbreiden door ook via een webwinkel te gaan verkopen. De webshops die door al bestaande bedrijven worden gerealiseerd worden tot nu toe niet opgenomen in de cijfers van de Kamer van Koophandel.” Het totaal aantal webshops in Nederland wordt geschat op ruim 24.000. De omzet van de Nederlandse webwinkels steeg in 2011 – ondanks de crisis – naar € 9 miljard. De verwachting is dat de webwinkelmarkt in 2012 zal doorgroeien naar € 9,8 miljard. Online consumenten zijn erg tevreden over online winkelen en doen steeds meer bestellingen via internet.

Koppeling Exact-Magento biedt voorsprong

“Dit zijn natuurlijk prachtige ontwikkelingen voor de e-commerce markt in Nederland”, vertelt Albertema verder. “Het vertrouwen is er en daar moet een webwinkelier van profiteren. Belangrijk is dan ook dat zijn webwinkel optimaal functioneert. De online bezoeker heeft een verwachting en wordt steeds kritischer. Voor een webshop-eigenaar vergt dat continu inzicht in zijn voorraad en financiële positie. Zo kan hij direct sturing geven aan zijn webshop en aansturen op een nog beter rendement. Veel 2e generatie webshops maken momenteel deze switch, naast efficiencywinst biedt het ze een duidelijk concurrentievoordeel!” LINQ5 maakt het ondernemen voor webshop eigenaren een stuk eenvoudiger. Met een door Exact Nederland gecertificeerde koppeling tussen Exact en Magento krijgen ondernemers het juiste inzicht om hun webshop te managen. “Via ons Dealer4Dealer concept (dealer4dealer.nl) geven wij frequent seminars in het hele land. Naast het beter kunnen sturen van de webshop zijn ook de rapportagemogelijkheden een uitkomst. Wij merken dat veel online ondernemers worstelen met hun boekhouding en informatievoorziening richting de accountant. Met onze koppeling is dat verleden tijd.”

LINQ5 groeit mee met e-commercemarkt

Inmiddels heeft LINQ5 al ruim 250 webshops gekoppeld tussen Magento en Exact. Wat begon als een pilot binnen Exact is snel uitgegroeid tot een bewezen dienstverlening. “Het grote voordeel is dat wij ons midden in de e-commercemarkt begeven en zelf alles programmeren. Naast de realisatie van een koppeling ontvangen wij vaak aanvullende verzoeken die wij zelf kunnen invullen. Dit schept vertrouwen bij een ondernemer”, vervolgt Albertema. “Daarnaast introduceren wij frequent nieuwe producten, een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe aflettermodule. Wij zagen dat webshop-eigenaren veel tijd kwijt waren met het matchen van binnenkomende bedragen. Onze aflettermodule zorgt nu voor de meest optimale afwikkeling van deze bedragen, het bespaart ze echt veel tijd!” Met de alsmaar groeiende e-commercemarkt in Nederland is ook LINQ5 flink gegroeid. Inmiddels is het team verdubbeld naar 10 specialisten. Naast Nederland is LINQ5 inmiddels ook actief in Duitsland en België. “Door onze groei werd onze kantoorruimte te klein. Nu zijn wij gevestigd in het Groothandelscentrum in Groningen, ooit de bakermat van ondernemen in Groningen. Nu een broedplaats van jonge en groeiende bedrijven met verrassend vaak een ICT / e-commerce achtergrond.”

Over LINQ5

LINQ5 realiseert veeral online software, eventueel gekoppeld aan bestaande systemen. Exact Software en Exact Online vormen onze basis. Doel is de backoffice van onze klanten structureel te verbeteren. LINQ5 is Certified partner van Exact Software. Met onze unieke kennis maken wij spraakmakende maatwerk oplossingen. Zo zijn wij o.a. de bouwers van de koppeling tussen Magento en Exact die via het Dealer4Dealer concept wordt verkocht. Een primeur voor Nederland en door Exact Nederland gecertificeerd.

Nieuw adres LINQ5

LINQ5
Osloweg 53d
9723 BH Groningen

www.linq5.nl
info@linq5.nl
050 – 544 50 30

 

Mediacontact

Rene Albertema
Mede-eigenaar Linq5

Telefoon 050-5445030
E-mail info@linq5.nl

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier