Klantcase

Partnercase X-Interactive

Website: x-interactive.nl
Gestart: 2001
Medewerkers: 20
Vestigingsplaats: Emmen
Corebusiness: Magento-shops en maatwerkoplossingen binnen de e-commerce


X-Interactive houdt zich bezig met het ontwikkelen van e-commerceoplossingen op verschillende platforms, voornamelijk in Magento en Symfony. Het draait om maatwerk bij X-Interactive. Er wordt niet alleen een standaard webshop gebouwd, maar daarnaast wordt ook de gehele orderflow tegen het licht gehouden om ervoor te zorgen dat de klant een oplossing krijgt waarmee hij goed bestellingen mee kan binnenhalen; een goed converterende webshop.

Voor de koppeling tussen de Magento-webshops en Exact heeft X-Interactive gekozen voor dealer4dealer. Wij spraken Ate Bontjer, directeur van X-Interactive, over onze samenwerking.

Snel schakelen en korte lijnen
Ate Bontjer: “De samenwerking met jullie is ontstaan na een aantal momenten dat we elkaar hebben ontmoet. We hebben elkaar weleens op een beurs getroffen en we kwamen met elkaar in contact door klanten die al gebruik maakten van jullie koppeling. Daarnaast kende ik André van dealer4dealer ook al.” X-Interactive ondersteunt de klant met het maken van een koppeling tussen Magento en Exact. Het bedrijf neemt hierin de rol van mediator aan. “Wanneer we klanten de koppeling van dealer4dealer adviseren, hebben we het vertrouwen dat we onze klanten naar een goede partij sturen. Ik vind het altijd fijn schakelen met jullie. De lijnen zijn kort en dat vind ik een groot pluspunt. Soms is het even wachten op een inhoudelijke reactie via het ticketsysteem, maar ik moet er ook wel bij zeggen: als de nood hoog is, dan staan jullie meteen klaar.”

Extra software voor de Magento-koppeling ontwikkeld
X-Interactive werkt voornamelijk met het Magento-platform. Voor onze Magento-koppeling heeft X-Interactive zelfs extra software ontwikkeld. “We hebben extra software in Magento gebouwd om de webshop beter te laten inhaken op jullie koppeling,” vertelt Ate. “Door deze extra software kunnen klanten hun facturen, orders en backorders terugzien in hun Magento-shop. Dus als de kant inlogt in Exact en daar wordt een order geplaatst, dan kunnen ze die order ook terugzien in Magento.” Daarnaast is X-Interactive bezig met het uitwerken en ontwikkelen van Shopify-webshops. “Deze Shopify-webshops hopen we dit jaar live te zetten. En daar komt dan ook een Shopify-koppeling van jullie bij kijken.”

Reselleraccount
Al onze partners werken met het reselleraccount van dealer4dealer. Ook X-Interactive maakt hier intensief gebruik van. “Het reselleraccount werkt goed en makkelijk. Als er een koppeling gemaakt moet worden, loggen we eenmalig in in het account van de klant en zetten we onszelf aan als reseller. Vervolgens installeren we de rest van koppeling via het reselleraccount. Als er problemen zijn of een klant snapt iets niet, dan kunnen we eenvoudig via het reselleraccount kijken wat er aan de hand is. We kunnen makkelijk switchen tussen de verschillende accounts van klanten, dus voor ons is het reselleraccount zeker van toegevoegde waarde.”

Toekomstplannen
X-Interactive is continu bezig met het zoeken naar mogelijkheden om de processen bij klanten te verbeteren. “We houden de laatste ontwikkelingen op het gebied van Magento, andere webshopplatforms (zoals Shopware), Exact en e-commerce in het algemeen goed in de gaten. Zien we nieuwe e-commercemogelijkheden of passen wij onze processen aan, dan kijken we of dealer4dealer daar een rol in kan spelen.” In de toekomst hoopt X-Interactive naast Magento ook meerdere Shopify-webshops en eventuele andere e-commerceplatformen te kunnen uitrollen.

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier