Klantcase

Partnercase West Point Digital

Website: West Point Digital
Gestart: 2016
Medewerkers: 10
Vestigingsplaats: Amsterdam
Corebusiness: Growth e-commerce agency met een focus op Shopify


Al meer dan tien jaar is West Point Digital partner van dealer4dealer. Wij vroegen Tjallin Melgers, CEO bij West Point Digital, naar onze samenwerking.

West Point Digital is een growth e-commerce agency, volledig toegespitst op Shopify. Het e-commercebureau uit Amsterdam houdt zich bezig met UX/UI design, Shopify development en marketing. Het gaat hier voornamelijk om fashion, beauty en lifestyle brands, zowel B2B als B2C, die een branded e-commerce store willen. Tjallin: “Wij werken de custom design wensen van de klant uit met onze UX en UI designers, zetten het door naar de developmentfase, om het na een korte ontwikkelcyclus aan de klant op te leveren. Ook kijken we naar marketingmogelijkheden voor de klant, waarbij loyaliteit en retentie een belangrijk focuspunten zijn voor ons.”

Van Magento naar Shopify
West Point Digital heeft zich niet altijd enkel toegespitst op Shopify. “Nog niet zo lang geleden hebben we besloten te stoppen met de ontwikkeling van Magento-shops. We vonden Shopify een beter alternatief, daarom zijn we per 1 augustus 2021 volledig overgestapt naar Shopify. Veel van onze klanten waren bezig met de migratie van Magento of een andere systeem naar Shopify of liepen met dat idee rond. Dat heeft onze keuze om volledig over te stappen naar Shopify ook bevestigd. Alle kennis die we hebben opgedaan van andere e-commerce platforms nemen we mee in onze migratietrajecten.”

Meer dan tien jaar partners
Al meer dan tien jaar werken West Point Digital en dealer4dealer samen, volgens Tjallin moet het rond 2010 zijn geweest. “Ik was toen medeoprichter van een webshop in de nichemarkt van edelmetalen. Ik heb daar destijds een Magento 1-webshop voor ontwikkeld. Op een bepaald moment moest er een koppeling met Exact komen. Toen kwam dealer4dealer om de hoek kijken. Via Exact kreeg ik toen contact met jullie.” Tjallin heeft dus ervaring met dealer4dealer als zowel afnemer/klant en sinds de oprichting van West Point Digital als leverancier/partner.

Vertrouwensband
“Met dealer4dealer hebben we een vertrouwensband opgebouwd, we werken ook al zo lang samen. We kunnen altijd op jullie terugvallen met betrekking tot support. We zien in jullie een professionele partij waaraan we de koppelingen met Exact graag volledig uitbesteden. De uitbesteding van het installeren van de koppeling scheelt ons en onze klanten veel tijd. Onze ervaring is ook dat als de koppeling eenmaal staat en is ingericht, we er geen omkijken meer naar hebben. Dat vinden we een groot pluspunt. En onze klanten ook.”

Reselleraccount
“De samenwerking verloopt wat ons betreft prettig. Al maken we niet van al jullie faciliteiten gebruik, zoals het reselleraccount.” Toen het reselleraccount nog in ontwikkeling was, heeft West Point Digital meegedaan aan de pilotfase. “We hebben er toen ook gebruik van gemaakt, koppelingen erin gezet, klantlogs bekeken als er problemen met de koppeling waren, en deze ook opgelost. Maar toen de pilotfase was afgelopen, hebben we nog maar weinig gebruik gemaakt van het reselleraccount. De reden hiervan is dat wij de koppelingen vaak niet voor de klant installeren, maar de installatie bij dealer4dealer neerleggen. We zien namelijk vaak dat een klant een specifieke Exact-inrichting heeft en die kennis hebben jullie in huis. Mochten er vragen over de koppeling zijn, dan weten de klanten meestal de weg naar jullie te vinden. Dat is de reden dat wij het reselleraccount niet vaak gebruiken.”

Ontwikkelen in Shopify
In de toekomst zal West Point Digital zich als Shopify- en dealer4dealer-partner nog verder in het ecosysteem vestigen. “We zijn overtuigd van de kracht van Shopify. We zullen ons daar voortdurend verder in ontwikkelen en groeien. Het voordeel van Shopify is dat bijvoorbeeld zaken als hosting tot het verleden behoren. Een soort set-and-forget-oplossing, net zoals jullie koppeling. En dat past bij onze visie op e-commerce next level: installeren en het moet werken. Je hoeft niet meer bezig te zijn met de basispunten; als het staat, dan staat het.”, aldus Tjallin.

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier