BINNEN ENKELE STAPPEN LIGHTSPEED & EXACT ONLINE GEKOPPELD

GEAUTOMATISEERD

Wissel automatisch gegevens uit tussen Lightspeed en Exact Online

SNEL EN EFFICIËNT

Dubbel werk is verleden tijd, efficiënte afhandeling van werkstromen

PROBEER GRATIS

Zien wat de koppeling voor jou kan betekenen? Test het 14 dagen gratis

XCORE & LIGHTSPEED

Het meest geavanceerde koppelplatform voor Exact Online

Vrijheid, innovatie en On Demand. Daar draait het om binnen xCore. Eén online omgeving voor al je koppelingen. Maak gebruik van de allernieuwste techniek, 24/7 toegang en stel zelf, wanneer jij dat wilt, je koppeling samen. Wat wil je nog meer? Ervaar het zelf!

HOE WERKT HET?

De koppeling is in drie varianten beschikbaar. Afhankelijk van de gekozen variant maken we vanuit de webshopbestelling een verkoopboeking, verkoopfactuur of verkooporder voor je aan. Op basis van de klantgegevens wordt binnen Exact de debiteur aangemaakt. Kies je voor een verzameldebiteur, dan worden alle bestellingen op dezelfde debiteur worden geboekt.

 

Werk je met Exact Online Handel dan synchroniseren we ook de voorraden. Hiermee zijn je webshop en administratie altijd up-to-date. In veel gevallen, zoals bij artikelen, kun je tevens de synchronisatierichting kiezen. Dus van Exact naar je webshop of andersom. De keuze is aan jou. Voor een volledig overzicht van de mogelijkheden verwijzen we je graag naar het prijzenoverzicht of vraag onze uitgebreide factsheet aan.

IMPLEMENTATIEPAKKET

Binnen xCore kun je zelf de koppeling samenstellen en inrichten. Onze installatiewizard helpt je hierbij. Binnen een aantal stappen ben je gekoppeld met Exact Online.

 

Heb je geen zin om de wizard te doorlopen of besteed je de installatie liever uit? Geen probleem. Kies dan in de wizard voor het implementatiepakket. Wij inventariseren en installeren dan de gekozen koppeling. Ook kun je bij ons terecht voor vragen tijdens het testen en de livegang.

 

Het implementatiepakket voor de Lightspeed Basis en Premium koppeling kost éénmalig € 250,- en voor de Handel koppeling is dat éénmalig € 400,-. Na het afsluiten van het implementatiepakket neemt ons projectbureau contact met je op voor de vervolgstappen.

AANVULLENDE WENSEN

Standaard bieden onze koppelingen al veel mogelijkheden. Maar we kunnen ons voorstellen dat je aanvullende wensen hebt. Ook dan zit je bij ons goed. Binnen xCore stel je namelijk je eigen koppeling samen. Want naast een uitgebreide basisfunctionaliteit bieden we ook standaard add-ons aan, waarmee je de koppeling snel en eenvoudig uitbreidt. Je kunt de add-ons aanvinken tijdens de installatie.

 

Heb je daarnaast nog specifieke wensen? Ook dan kunnen we je helpen. Hiervoor bieden we de add-on ‘Custom Solutions’ aan. Met deze add-on is het mogelijk om klantspecifieke aanpassingen in je koppeling op te nemen. Voordat we dat doen, inventariseren we eerst samen met jou alle wensen en krijg je van ons een overzicht van de werkzaamheden en bijbehorende kosten.

SUPPORT

We begrijpen dat onze software een belangrijke schakel in je bedrijfsproces is. Daarom mag je, zodra de software is geactiveerd, de juiste ondersteuning verwachten. Dit hebben wij ondergebracht in onze Service Level Agreements (SLA’s), die gelden voor vrijwel al onze xCore-producten.

 

Standaard is het Service Level Agreement Brons inbegrepen. Je kunt dan 24/7 gebruik maken van onze ticketservice via servicedesk@dealer4dealer.nl. Wij reageren dan binnen 8 werkuren op je vraag. Krijg je helemaal geen orders meer binnen? Dan helpen wij je direct.

 

Wil je naast onze standaard support ook telefonische ondersteuning én een snellere responstijd? Dat kan! Kies dan voor SLA Zilver.

Prijzen

Lightspeed Basis

Functionaliteiten
 • Klanten
 • Verkoopboekingen
 • Creditboekingen
 • BTW-codes
 • Verzendkosten
 • Betalingscondities

€10,-  per maand Implementatiepakket + add-ons optioneel Geschikt voor Exact licentie: Boekhouden Essentials en Boekhouden Plus.

Lightspeed Premium

Functionaliteiten
 • Klanten
 • Artikelen
 • Verkoopfacturen
 • Creditfacturen
 • BTW-codes
 • Verzendkosten
 • Betalingscondities

€14,-  per maand Implementatiepakket + add-ons optioneel Geschikt voor Exact licentie: Boekhouden Professional.

Lightspeed Handel

Functionaliteiten
 • Klanten
 • Artikelen
 • Verkooporders
 • Voorraden
 • Creditfacturen
 • BTW-codes
 • Verzendkosten
 • Betalingscondities
 • Leverwijze

€19,-  per maand Implementatiepakket + add-ons optioneel Geschikt voor Exact licentie: Handel.

Lightspeed & Exact Online add-ons

Add-ons
Basis
Premium
Handel
Prijs
Omzetrekening per land
Stel een omzetrekening per land in o.b.v. het land in het facturatie- of verzendadres.
€5,- p/m
Klantclassificatie
De klantgroepen uit Lightspeed kun je mappen aan de klantclassificaties in Exact. Deze add-on vult in Exact de klantclassificatie op basis van de klantgroep in Lightspeed.
€2,50 p/m
Kostenplaats & kostendrager
Met deze add-on kun je één standaard kostenplaats meegeven aan de boekingen, facturen of orders. Daarnaast kun je op basis van het land van de verzending de kostendrager in Exact vullen.
€5,- p/m
BTW-codes per land
Wanneer je aangifte dient te doen in het buitenland is deze add-on noodzakelijk om voor de buitenlandse BTW-tarieven een aparte BTW-code mee te nemen. Op basis van deze BTW-codes kan aangifte in het buitenland worden gedaan.
€5,- p/m
Custom Solutions
Met deze add-on ‘Custom Solutions’ kunnen we klantspecifieke aanpassingen of maatwerkmodules toevoegen. Deze module wordt door ons toegevoegd zodra de aanpassingen voor jou zijn gerealiseerd.
€10,- p/m
Automatisch factuurstatus matchen
Deze add-on zorgt ervoor dat wanneer de factuur in Exact is betaald de factuur in Lightspeed ook de status betaald krijgt.
€10,- p/m
Custom fields
Maak een eigen mapping aan tussen velden in Lightspeed en Exact Online, waardoor velden die niet standaard in de koppeling worden meegenomen alsnog toegevoegd kunnen worden. Maak bijvoorbeeld een mapping aan met de assortimenten in Exact. Laat ons weten welke velden je graag wilt mappen en wij stellen die voor je in.
€12,50 p/m
Omzetrekening per klant
Stel van Lightspeed naar Exact een omzetrekening per klant in o.b.v. het land in het facturatie- of verzendadres.
€5,- p/m
Custom Options
Neem de custom options van de producten uit je webshop mee naar je boekhouding, waar je de gekozen opties per orderregel kunt zien in het notitieveld. Bijvoorbeeld een artikel dat in meerdere kleuren besteld kan worden.
€7,50 p/m
Automatisch factureren
Maak facturen automatisch definitief in Exact, bij een Handel koppeling wordt ook de verkooporder gefactureerd. Kies daarnaast of je de factuur per e-mail wilt versturen aan de klant.
€10,- p/m
Geavanceerde productsynchronisatie
Synchroniseert afbeeldingen van Lightspeed naar Exact en koppelt de leverancier en kostprijs. Let op: leveranciers moeten de crediteurcode uit Exact voor hun naam hebben.
€10,- p/m
Meerdere magazijnen
Wanneer je voorraad vanuit meerdere magazijnen uit Exact in Lightspeed wilt zien als één totaalvoorraad, is deze add-on nodig.
€5,- p/m
Automatisch leveren
Deze add-on verwerkt je leveringen automatisch in Exact Online nadat je de levering in Lightspeed hebt verwerkt. Ondersteuning van deelleveringen richting Exact mogelijk. Of synchroniseer leveringen die aangemaakt in Exact naar Lightspeed.
€10,- p/m
De add-ons zijn te selecteren in de installatiewizard na het kiezen van een standaard product.

Quote

“Door de snelheid waarmee wij nieuwe koppelingen leggen, is de xCore uniek”

– Heineken

FAQ

Voor welke Exact licentie is de koppeling geschikt?

+

De Lightspeed Premium koppeling is geschikt voor Exact licentie Boekhouden Essentials en Boekhouden Plus.

De Lightspeed Premium koppeling is geschikt voor Boekhouden Professional.

De Lightspeed Handel koppeling is geschikt voor Exact Handel.

Welke Lightspeed-versies worden ondersteund?

+

Onze Lightspeed-koppeling voor Exact online ondersteunt alléén de eCom-variant van Lightspeed.

Heb ik meerdere koppelingen nodig als ik meerdere storeviews in Lightspeed heb?

+

Ja, je hebt meerdere Lightspeed-koppelingen nodig met Exact Online als je gebruikt maakt van multisites of multistores in verschillende talen.

Kan ik orders met terugwerkende kracht synchroniseren?

+

Ja, dit kan tot maximaal één jaar terug. De kosten hiervoor bedragen eenmalig per product:
€ 75,- voor 1 t/m 3 maanden terug
€ 125,- voor 4 t/m 7 maanden terug
€ 175,- voor 7 t/m 11 maanden terug
€ 250,- voor 12 maanden terug

Let op: heb je artikelnummers gewijzigd? Deze producten worden dan niet gesynchroniseerd. Wil je meer dan één jaar terug? Neem dan contact op.

Wat houdt het implementatiepakket in?

+

Onze ervaren consultants inventariseren, installeren, optimaliseren én ondersteunen testen van de door jou gekozen koppeling. Kies in de wizard voor het implementatiepakket. Na het afsluiten neemt ons projectbureau contact met je op. Het implementatiepakket voor de Lightspeed Basis en Premium koppeling kost éénmalig € 250,- en voor de Handel koppeling is dat éénmalig € 400,-.

Let op: de koppeling wordt in je test-omgeving óf je live-omgeving geïnstalleerd. Wil je de koppeling in beide omgevingen, kost dit eenmalig € 150,-. De omgevingen dienen in dat geval wel identiek te zijn.

Welke synchronisatierichting is mogelijk?

+

Bij de synchronisatie is Lightspeed leidend voor alle componenten, behalve bij de voorraad. De voorraad synchroniseert altijd van Exact Online naar Lightspeed.

Ik wil meer weten over Lightspeed.

+

Kijk dan eens op de website van Lightspeed of neem telefonisch contact met ze op via telefoonnummer 020 – 820 23 91 (NL)

Ik heb een algemene vraag, een vraag over het abonnement en/of een vraag betreft de installatie.

+

Ga dan naar ons Helpcenter. Hier vind je een overzicht met de meest gestelde vragen.

Ook interessant

Magento 2 & Exact Online

Magento
Vanaf €10,- per maand
14 dagen gratis

Afterpay

Afletteren
Vanaf €19,- per maand
14 dagen gratis

Mollie

Afletteren
Vanaf €19,- per maand
14 dagen gratis