Klantcase

Klantcase: Zusss

Webshop: Zusss
Vakgebied: Fashion
Gestart: 2008
Medewerkers: 30
Vestigingsplaats: Ridderkerk
Werken met: Magento 2- en Exact Online-koppeling + Aflettermodule MultiSafepay + DSV-koppeling


Zusss verkoopt fashionartikelen, zoals kleding en modeaccessoires. Daarnaast hebben ze een homecollectie. De twee zussen Sietske en Femke ontwerpen zelf alle lifestyle- en fashionartikelen. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een succesvol merk. De verkoop verloopt via hun eigen webshop zusss.nl en via 450 fysieke verkooppunten in Nederland en België.

De webshop van Zusss is ontwikkeld op het Magento-platform, daarom hebben ze gekozen voor een Magento-koppeling met Exact Online. Daarnaast gebruiken ze al jaren de Aflettermodule voor MultiSafepay en is er sinds kort ook een op maat gemaakte koppeling die ervoor zorgt dat het logistieke proces soepel verloopt. Wij spraken Sanne Schouten, zij is verantwoordelijk voor de financiële administratie van Zusss.

Kosten wegen op tegen de baten
Zusss is al vier jaar klant bij dealer4dealer met de Aflettermodule voor MultiSafepay. Toen Zusss in 2019 voor een Magento 2-webshop koos, was een koppeling met Exact Online een logisch gevolg. Sanne: “We hadden onze aflettermodule natuurlijk al bij dealer4dealer lopen, maar we wisten niet dat dealer4dealer ook koppelingen tussen je webshop en Exact Online levert. We kwamen jullie tegen in het appcenter van Exact, toen was de keuze snel gemaakt.”

Op maat gemaakte koppeling
Zusss kwam in contact met Gerald van dealer4dealer. Hij hielp bij de implementatie van de Magento-
koppeling met Exact Online. “We merkten dat Gerald veel kennis heeft van Exact. Hij heeft ons veel uitgelegd over hoe we efficiënter met Exact Online konden werken.” Ook koos Zusss voor een op maat gemaakte koppeling. Deze koppeling wisselt gegevens uit tussen Exact en DSV, de logistieke partner van de webshop. “We verkopen zowel online als offline, via 450 verkooppunten in Nederland en België. Er zitten daarom best wat haken en ogen aan de orderverwerking en het logistieke proces, waardoor zo’n op maat gemaakte koppeling voor ons noodzakelijk is. We kunnen geen standaard koppeling afnemen, want dan worden niet alle onderdelen vanuit Exact op de juiste manier doorgestuurd naar DSV of Magento.”

Aflettermodule is onmisbaar
“We zijn blij met de koppelingen”, vertelt Sanne. “Sterker nog, ik denk dat we niet meer zonder kunnen. In één woord samengevat: efficiëntie.” Naast tijdsbesparing kan Zusss nu ook goed overzicht houden. Per dag, weekend of week kunnen de betalingen worden ingezien en welke orders aan de betalingen gekoppeld zijn. Dit wordt dan ook zo doorgestuurd naar Exact Online. “Het is eigenlijk een totaalpakket dat je krijgt, anders moet je het allemaal zelf afletteren en nu krijg ik het in één overzicht. Op deze manier kun je makkelijk controle houden.”

Vanuit één systeem werken
De Magento-koppeling en de op maat gemaakte koppeling zorgen ervoor dat Zusss producten en orders kan beheren vanuit één systeem. “We hoeven nu alleen nog maar in Exact Online te werken. Alle artikelinformatie en klantinformatie kunnen we in Exact bijhouden en dit wordt dan automatisch doorgestuurd naar onze Magento-webshop of DSV. Exact is ons hoofdsysteem wat betreft informatievoorziening. Het is gewoon handig om niet via verschillende systemen artikel- en klantinformatie in te voeren.”

Magento-shop optimaliseren
De webshop van Zusss loopt lekker en het aantal verkooppunten neemt toe. Dus je kunt stellen dat het goed gaat met het bedrijf. “We zijn op dit moment bezig met het optimaliseren van onze Magento-shop. Medio 2021 staat er dan ook een upgrade voor Magento gepland. Daar ligt de focus nu; het optimaliseren en het toevoegen van extra functionaliteiten op onze consumentenshop en ons b2b-gedeelte. We hebben bijvoorbeeld net een inpakservice toegevoegd.” 

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier