Klantcase

Klantcase: XXL Nutrition

Webshop: XXL Nutrition
Vakgebied: Sportsupplementen en merchandise
Gestart: 2005
Medewerkers: 75
Vestigingsplaats: Deurne
Werken met: Magento 2- en Exact Online-koppeling + Aflettermodule MultiSafepay + Aflettermodule PayPal + Aflettermodule bol.com + Aflettermodule Klarna + op maat gemaakte module


XXL Nutrition verkoopt supplementen voor de sportbranche, denk hierbij aan aminozuren, whey proteine, creatine, weightgainer en pre workouts. Daarnaast heeft het bedrijf een kledinglijn opgezet. XXL Nutrition opereert in Nederland, België en Duitsland, maar sinds kort is het ook mogelijk om vanuit zo’n dertig andere landen bij XXL Nutrition te bestellen.

De supplementenwinkel focust zich op de verkoop van hun supplementen en kledinglijn via de webshop, maar de producten zijn ook te krijgen via andere kanalen, zoals sportscholen en supermarkten. Overigens kopen deze wederverkopers de producten ook via de online shop in.

Brent van Hoof, de financial controller van XXL Nutrition vertelt ons meer over de ontwikkeling van de webshop en de koppelingen waarvoor zij hebben gekozen.

Magento 2 en Aflettermodules
In juli 2020 is XXL Nutrition overgestapt naar het Magento 2-platform, vanaf het moment van de livegang zijn ook de koppelingen en modules ingegaan. Brent: “We hebben een Magento- en Exact Online-koppeling en meerdere Aflettermodules. Tijdens onze testfase met Magento 2 hebben we ook de Magento-koppeling en de Aflettermodule getest en dat ging erg goed.”

Vanuit XXL Nutrition was Brent verantwoordelijk voor de implementatie van de koppeling en de module. Gerald, consultant van dealer4dealer, was de contactpersoon tijdens de implementatie en zorgde ervoor dat de implementatie werd uitgevoerd. “Gerald heeft ons van begin tot eind begeleid, wat er prettig was. Hij had toegang tot al onze omgevingen, zodat hij de koppeling kon leggen. Omdat hij ervaring heeft met het leggen van meerdere koppelingen, kon hij ons veel tips geven; dat heeft ons veel werk gescheeld.”

Aflettermodules
“Voordat we overgingen op Magento 2 hadden we een custom made website”, vertelt Brent. “We brachten maandelijks een bulk in onze boekhouding in. Deze bulk van de omzet kwam dan in Exact Online en daardoor misten we de volledigheid. We konden niet precies aan onze accountant vertellen of het betaald was, daarvoor moesten we eerst MultiSafepay checken, om vervolgens te checken of de betaling in de bulk was meegenomen. Daarna moesten we checken of de bulk goed geboekt was en dan pas wisten we of een order goed betaald is. Dit kostte zoveel werk, dat we meteen aangaven dat we ook een Aflettermodule wilden toen we kozen voor de Magento-koppeling. We startten met MultiSafepay, maar vrij snel daarop volgden ook de Aflettermodules van PayPal, bol.com en Klarna.

Op blind vertrouwen
Via Exact kwam XXL Nutrition in contact met dealer4dealer. “Ons contactpersoon bij Exact raadde dealer4dealer aan. We hadden nog wel gekeken naar referenties, maar die waren ook gewoon goed. Bovendien zag ik mooie bedrijven op jullie website die al gebruik maken van een koppeling, dus dat kwam vertrouwelijk over. Eigenlijk zijn we op blind vertrouwen de samenwerking aangegaan en hebben we verder geen onderzoek gedaan naar andere aanbieders.  En nu blijkt ook: we hebben niks te klagen, we zijn tevreden. Het enige waar ik aan moest wennen, is dat dealer4dealer met tickets werkt als je vragen hebt. Een ticket wordt binnen acht uur beantwoord en als het urgent is, word je meteen geholpen. Van te voren weet je niet of je hierop kunt bouwen. Maar nu we er aan gewend zijn, is het prima.”

Het werkt makkelijk en efficiënt
De koppelingen en de modules moeten meer efficiëntie binnen het bedrijf opleveren en dit kan Brent beamen: “We hebben vooral baat bij de Aflettermodules. We zijn veel minder tijd kwijt aan de administratie. Elke order zie je ook in Exact Online. We hebben dit nog niet eerder meegemaakt en waren dit niet gewend. Het is zo makkelijk; je kunt orders zoeken, je kunt tot in detail inzoomen. Als iemand vraagt of er betaald is, kun je dat meteen inzien. Het scheelt ons enorm veel tijd.”

De hele webshop loopt nu volledig op Magento en in de toekomst wil XXL Nutrition de webshop iets meer custom made maken. “Om onze webshop meer passend bij onze wensen te maken, laten we onze module uitbreiden door custom fields toe te voegen. Zo zijn we weer voorbereid op de toekomst.”  

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier