Klantcase

Vanhulley: een Shopware webshop

Wij zijn klaar voor de toekomst

Onlangs was dealer4dealer te gast bij Vanhulley. Het bedrijf dat bekendstaat om haar duurzame, handgemaakte boxershorts en – sinds kort – gerecyclede bedrijfskleding. Maar Vanhulley is bovenal een sociale onderneming. In hun atelier werken vrouwen die zich 100% focussen op hun toekomst. Een toekomst die veel verder reikt dan de naaimachine. Laura Stal, marketeer bij Vanhulley: “Naast het werk volgen de vrouwen een opleiding op het gebied van zorg en dienstverlening. Daarnaast leren ze de Nederlandse taal en breiden ze hun sociale netwerk uit.” De producten die de vrouwen maken, krijgen een tweede leven via de webshop.

Nieuwe huisstijl, nieuwe webshop, nieuw boekhoudprogramma

Vanhulley groeit hard. Zó hard, dat ze vorig jaar investeerden in een nieuwe webshop met extra functionaliteiten. Kim Fekkes, officemanager bij Vanhulley: “Met onze vorige webshop liepen we tegen een plafond aan. Neem bijvoorbeeld onze cadeaukaarten. Die functionaliteit konden we niet naar wens inrichten.” Daarom ging Vanhulley in zee met Kiener, een gespecialiseerd Shopware Partner. Laura: “Kiener heeft een geweldige, gebruiksvriendelijke webshop neergezet. Zowel aan de voor- als achterkant. Bovendien verloopt het contact met Kiener erg goed: persoonlijk, korte lijnen, gestructureerd.”

Na de lancering van de webshop diende de volgende uitdaging zich aan: de administratie. Kim legt uit dat deze vrij complex is, vanwege de grote hoeveelheid financieringsstromen: “Alles moet nauwkeurig worden bijgehouden en dat kun je onmogelijk met de hand doen.” Daarom kiest Vanhulley in 2018 voor Exact Online. Volgens Kim was dat een hele verademing: “Exact heeft niet alleen veel opties, maar ook een hele goede supportdesk. Ik kan á la minute bij ze terecht met vragen of opmerkingen. Het enige waar ik tegenaan liep, was de koppeling tussen Exact Online en Shopware. Die bestond namelijk nog niet.” Dat was het moment dat dealer4dealer om de hoek kwamen kijken.

dealer4dealer maakt eerste koppeling tussen Exact Online en Shopware

Als je een webshop wilt koppelen met Exact, dan kom je al gauw terecht bij dealer4dealer. Maar een Shopware-koppeling met Exact Online? Dat was nieuw, want Shopware is nog niet zo lang in Nederland. René Albertema, commercieel directeur bij dealer4dealer: “Shopware is ontzettend groot in Duitsland. In Nederland nog niet zo, maar ik verwacht dat daar verandering in komt. Daarom wilden we daar graag een koppeling voor ontwikkelen.” Vanhulley was de perfecte gelegenheid om daad bij woord te voegen. Kim: “We gingen met z’n allen om tafel om te bepalen hoe de koppeling moest functioneren. Het was even zoeken naar de juiste balans tussen techniek en marketing, maar die hebben we uiteindelijk gevonden.”

Inmiddels maakt Vanhulley al een paar maanden gebruik van de nieuwe koppeling, die nog steeds doorontwikkeld wordt. Kim: “We zijn nu druk aan het finetunen. Mocht er iets mis gaan, dan weten we in elk geval dat de gegevens nooit weg zijn. Dat is een fijn idee. Ook vind ik de samenwerking met dealer4dealer prettig. Ze denken mee en kunnen snel schakelen, zowel met ons als met Kiener.” Laura voegt eraan toe dat de koppeling meer mogelijkheden biedt dan dat ze aanvankelijk dacht: “Het is een goede aanvulling op onze marketing. Ik krijg bijvoorbeeld gegevens waarmee ik kan analyseren wanneer gebruikers hun bestelling niet afronden. Dat zijn waardevolle inzichten.”

Wat brengt de toekomst?
Voor Vanhulley zijn de nieuwe huisstijl en webshop nog maar het begin. Er komen binnenkort veel toffe dingen aan. Laura: “Ik kan nog niet alles verklappen, maar wel dat Vanhulley onlangs is toegelaten tot het selecte clubje Certified B-Corporations! Dat is een wereldwijde erkenning voor sociaal-economische bedrijven. Daar zijn we erg trots op. Met al deze mooie stappen zijn we klaar voor de toekomst.”

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier