Klantcase

Klantcase: Oot Granola

Webshop: Oot
Vakgebied: Voeding
Gestart: 2018
Vestigingsplaats: Amsterdam
Werken met: WooCommerce- en Exact Online-koppeling + Aflettermodule Mollie


Oot Granola bakt ambachtelijke granola. Biologisch, glutenvrij en suikerarm. De granola wordt versgebakken en vervolgens online verkocht en bezorgd door de brievenbus. Oot ligt niet bij retailers in de schappen, maar is alleen online verkrijgbaar. De focus ligt op de consument. 

Wij spraken met Ruben Rammelt, de COO van Oot. “Wij zijn het creatieve brein achter onze granolasmaken en dat blijkt succesvol! De orders nemen toe en we groeien snel, daarom kregen we op een bepaald moment de noodzaak om al onze orders direct in ons boekhoudpakket te krijgen.”

WooCommerce en afletteren
Voor Oot is het van belang dat zij hun voorraad goed kunnen managen en monitoren en ze hun btw-zaken goed geregeld hebben. “We zijn op zoek gegaan naar een koppeling tussen onze backend (WooCommerce) en ons Exact boekhoudpakket”, vertelt Ruben. “Maar welke koppeling en welke partij is hiervoor geschikt? We hebben deze vraag in eerste instantie uitgezet bij Exact, waarna we met meerdere partijen contact hebben gehad. Vanwege de goede referenties zijn we uiteindelijk bij dealer4dealer uitgekomen. Zowel Exact als andere ondernemers zijn positief over dealer4dealer, dus dat gaf ons vertrouwen. Nu hebben we al een aantal maanden de koppeling tussen WooCommerce en Exact Online en de Aflettermodule voor Mollie.”

Zelf implementeren
Oot Granola koos ervoor om de implementatie zelf te doen. Via het koppelplatform xCore hebben ze zelf hun aflettermodule en WooCommerce-koppeling geïnstalleerd. “We hadden er nog geen ervaring mee, maar de implementatie ging best goed! We hebben alleen één uurtje hulp nodig gehad van Gerald, consultant van dealer4dealer, om onze implementatie goed af te ronden. De samenwerking verloopt soepel en daar zijn we blij mee; Gerald is een topper om mee samen te werken.”

Efficiëntie
Oot heeft nu meer dan een half jaar de koppeling en de aflettermodule in gebruik en dat levert efficiëntie op. “Het is nu echt een voordeel dat we in Exact op order- en productniveau marges kunnen inzien, dat de voorraad wordt bijgewerkt en dat de btw goed is verwerkt in Exact. Dat we nu via Exact btw-aangifte kunnen doen, bespaart ons ontzettend veel tijd. We hoeven aan het einde van de maand geen berekeningen meer te doen en betalingen hoeven we niet meer te matchen.”

Sparren met klanten van dealer4dealer
“Wat ik leuk vind, is dat we via Gerald in contact zijn gekomen met andere ondernemers die dezelfde koppelingen van dealer4dealer hebben. Doordat ze een zelfde soort IT-technische set-up hebben, kunnen we veel van elkaar leren. We kunnen ervaringen met elkaar uitwisselen, wat mij of die andere ondernemer veel uitzoekwerk scheelt. Zo kunnen we kijken of hun manier van aanpak ook een oplossing voor ons is.” Door het succes binnen Nederland, heeft Oot internationale ambities ontwikkeld en daarom verwachten ze in de toekomst meerdere koppelingen van dealer4dealer nodig te hebben.

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier