Klantcase

Klantcase: Lanterfant

Webshop: Lanterfant
Vakgebied: Meubelen
Gestart: 2018
Medewerkers: 17
Vestigingsplaats: Geldermalsen
Werken met: WooCommerce- en Exact Online-koppeling + Aflettermodule Mollie, PayPal, Bol.com, Homedeco, Amazon en fonQ + Koppeling met Naduvi (maatwerk)


Lanterfant is een oer-Hollands merk dat ontspannen genieten omarmt. Trendy en eigenzinnig, vrolijk en een leuk design voor iedereen. Bij ons vind je een breed assortiment aan binnen- en buitenmeubelen. Niets is zo persoonlijk als lanterfanten. Dat beseffen wij bij Lanterfant maar al te goed. Met de meubelen van Lanterfant creëer je binnen no-time jouw eigen plekje om tot rust te komen.

Wij spraken met operationeel directeur Daniëlle Verheijke over de samenwerking met dealer4dealer en hun toekomstplannen.

Goed financieel systeem
Drie jaar geleden kwam Daniëlle met Lanterfant in contact. “De eigenaar van Lanterfant benaderde me met de vraag of ik na wilde denken over een goed financieel systeem voor het bedrijf. Dat heb ik gedaan. Ik adviseerde Exact Online aan te schaffen. Maar daarop volgde de vraag hoe we dan moesten afletteren. Toen ben ik na wat Googelen bij dealer4dealer terecht gekomen.”

Danielle nam contact op met dealer4dealer en daarop volgde een afspraak met een consultant. “Gerald van dealer4dealer kwam bij ons langs en dat klikte meteen. Gerald heeft een financiële achtergrond en verstand van Exact. Hij denkt altijd met ons mee en weet wat de mogelijkheden van dealer4dealer zijn. Hij lost alles netjes op en adviseert ons op een goede manier. Wij zijn blij met hem als consultant.”

WooCommerce en afletteren
Na aanleiding van de platforms waar Lanterfant gebruik van maakt, bleek een koppeling tussen WooCommerce en Exact Online onmisbaar. En om goed te kunnen afletteren, werden er Aflettermodules voor Mollie, Bol.com (Nederland en België), Amazon, Homedeco, Paypal en fonQ aangeschaft. Daarnaast is er een koppeling met Naduvi gemaakt, dat is een platform waar Lanterfant ook producten verkoopt. De implementatie van de koppeling en de Aflettermodules heeft Lanterfant uitbesteed aan dealer4dealer. “Gerald kwam bij ons langs om alles te implementeren. Als er iets niet goed gaat, weet Gerald dat altijd goed te analyseren en op te lossen. Hij is echt een topper!”

Professionele slag
De koppeling, en met name de Aflettermodules, leveren veel tijdswinst op. “Het afletteren gebeurt automatisch met de modules en dat levert besparing in tijd op. Uiteraard kom je tijdens het afletteren dingen tegen die niet kloppen en dan moet je actie ondernemen, maar dan weet je wel wat er niet goed gaat. Dus uiteindelijk zorgt de koppeling en het afletteren ervoor dat onze processen soepeler verlopen. Hierdoor maken we een professionele slag binnen ons bedrijf.”

In meerdere landen leveren
Lanterfant is aardig aan de weg aan het timmeren in Nederland, maar binnenkort wil Lanterfant ook in meerdere landen gaan leveren. “Dit doen we al via marketplaces zowel in Duitsland als in België, maar er komt een tijd dat we dit ook via onze eigen webshop gaan uitrollen. Het doel is om in elk land de merkbeleving goed neer te zetten en dan stap voor stap Lanterfant per land uit te breiden. “Of we voor deze internationale plannen ook extra koppelingen nodig hebben? Geen idee, dat ga ik aan Gerald vragen.”

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier