Klantcase

Klantcase Akomo Kids

Webshop: Akomo Kids
Vakgebied: Speelgoed
Gestart: 2010
Medewerkers: 6
Vestigingsplaats: Zwaag
Werken met: WooCommerce en Exact Online-koppelingen (3x) + de Aflettermodule Mollie en Paypal


Akomo Kids verkoopt alles voor in de kinderkamer, zoals speelgoed, maar ook meubels. De producten die worden verkocht zijn afkomstig uit economisch duurzame productie en op een milieuvriendelijke manier vervaardigd.

Het bedrijf opereert zowel in Nederland als de rest van Europa. In Nederland doen zij dit al meer dan tien jaar onder de naam Tom & Lilly en in de rest van Europa is het bedrijf te vinden onder de naam Akomo Kids.

Wij spraken Chiel Metselaar van Akomokids over hun succes: “De laatste jaren groeit ons bedrijf internationaal, waardoor Akomo Kids de afgelopen periode een aantal professionele stappen heeft kunnen zetten. We hebben onder andere de koppeling met WooCommerce en twee Aflettermodules laten installeren.”

Professionaliseringsslag
Toen Akomo Kids bezig was met een professionaliseringsslag werd dealer4dealer aangeraden door Exact voor het connecten van Exact Online met WooCommerce. “We kwamen in contact met Gerald van dealer4dealer en hij heeft voor ons de WooCommerce-koppeling geïnstalleerd. De implementatie verliep soepel. Na een aantal vragen vanuit Gerald is hij aan de slag gegaan. Voor ons heeft het niet meer dan een uurtje gekost.”

Voorraden synchroniseren van Exact naar WooCommerce
De voorraden van de webshops worden gesynchroniseerd vanuit Exact naar WooCommerce. Over het algemeen werkt het goed, maar soms wordt niet alles gesynchroniseerd. “Maar,” vertelt Chiel, “toen ik eraan begon, was ik ook een leek wat betreft de koppelingen. We namen dan contact op met Gerald en hij regelde het meteen. Hij heeft ons ook uitgelegd wat de stappen zijn en nu kunnen we het gewoon zelf. We zijn blij dat hij alles zo snel oplost en onze synchronisatie verloopt inmiddels soepel.” 

Automatisering
De website van Akomo Kids is beschikbaar in drie talen: Nederlands, Engels en Duits. Voor elke taal is een WooCommerce-koppeling geïnstalleerd. “Alle facturen zijn door middel van de koppeling keurig vanuit WooCommerce in Exact verwerkt. We kunnen de facturen op deze manier goed terugvinden, bekijken en eventuele aanpassingen doen.” Ook de twee Aflettermodules voor Mollie en Paypal leveren naast tijdswinst ook optimalisatie op. “We konden onze betaalstromen niet meer met de hand bijhouden, daarom hebben we gekozen voor een Aflettermodule. De betaalstromen worden nu netjes ingeboekt en worden gematcht met onze facturen. Het hele proces is nu geautomatiseerd.”

Ambities
Akomo Kids is een groeiend bedrijf waarin veel ontwikkelingen gaande zijn. “Als je als bedrijf wilt groeien, moet je zaken beter en slimmer aanpakken, zodat je er zelf steeds minder werk aan hebt en kunt focussen op de groei. Voorheen hielden we onze voorraad nog per order bij, maar dat is nu echt niet meer mogelijk. Gelukkig hebben we deze administratieve zaken kunnen automatiseren met de koppelingen van dealer4dealer. Over vijf jaar hopen we weer gegroeid te zijn ten opzicht van nu.”

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier