Nieuws

De Custom Aflettermodule, wat houdt het in?

In Nederland hebben we een aantal grote Payment Service Providers (PSP’s), zoals Mollie, Adyen en MultisafePay. Voor deze en andere grote spelers binnen de markt van de PSP’s hebben we een module ontwikkeld waarmee de openstaande posten in Exact worden gematcht met de betalingen van je PSP, met andere woorden: afletteren.

Maar de markt van de Payment Service Providers is groot, zo bieden grote marketplaces ook hun betaaldiensten aan die vervolgens afgeletterd moeten worden. Denk hierbij aan Vendiro, Beslist.nl en Kleertjes. Om deze te kunnen afletteren hebben we de Custom Aflettermodule ontwikkeld. Vendiro maakt gebruik van onze Custom Aflettermodule. Joeri ter Beek, CCO van Vendiro: “Ook bij Vendiro zien we veel orders in ons systeem die afgeletterd moeten worden. Daarom zijn we de samenwerking met dealer4dealer aangegaan. Een groot voordeel van afletteren via Vendiro is dat de uitbetalingsbestanden van alle gekoppelde marketplaces via een standaard format door dealer4dealer ingelezen kunnen worden. Daarmee volstaat één custom module van dealer4dealer.”

Afletteren blijft hetzelfde met de Custom Aflettermodule
De Custom Aflettermodule werkt hetzelfde als onze ‘gewone’ Aflettermodule: de werkzaamheden vinden geautomatiseerd plaats volgens de uitbetalingsbestanden van jouw Payment Service Provider. Je downloadt je betaalspecificaties om ze vervolgens in te lezen in de module. De Custom Aflettermodule voor Exact Online haalt de openstaande posten op uit Exact Online en matcht deze met de betaling van jouw PSP. Hierbij wordt er rekening gehouden met de kosten die de PSP per transactie berekent, waardoor je administratie weer ‘glad’ loopt. Joeri: “In het geval van marketplaces dient dit een extra functie. De marketplace betaalde de omzet pas uit als de order is verzonden. In tegenstelling tot een webshoporder ontvang je de betaling dus niet als je niet uitlevert. Daarom is een extra controle of alle uitgeleverde orders betaald zijn extra wenselijk. Ook de commissiekosten zitten in de aflettermodule, zodat je inzicht hebt in de daadwerkelijk betaalde commissie.”

Wat is dan het verschil met de andere Aflettermodules?
De Custom Aflettermodule is maatwerk. Dat betekent dat we geen kant-en-klare Aflettermodule hebben klaarstaan, maar dat de module op maat wordt gemaakt zodra er een aanvraag binnenkomt. Een groot voordeel hiervan is dat we een Aflettermodule voor elke betaalmethode kunnen ontwikkelen. Staat de module dus niet in het rijtje op het bestelformulier? Geef dan je wensen door, dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Wij zorgen er dan voor dat de Aflettermodule conform de specificaties van jouw betaalsysteem wordt samengesteld en op ons xCore-platform wordt geïnstalleerd. Joeri van Vendiro: “Wij willen onze klanten totaal ontzorgen, hier hoort afletteren ook bij. Met de Custom Aflettermodule van dealer4dealer kunnen we dit proces eenvoudig automatiseren.”

Wat kost de Custom Aflettermodule?
Ook de abonnementskosten van de Custom Aflettermodule zijn gelijk aan de andere Aflettermodules, namelijk vanaf € 19,- per maand. Het enige verschil in kosten zijn de implementatiekosten. Omdat de Custom Aflettermodule maatwerk betreft, is het niet mogelijk de module zelf op ons xCore-platform te installeren. Het installeren en implementeren van de module conform de specificaties van jouw PSP kost eenmalig € 250,-.

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier