Nieuws

BTW verhoging 2019 en je koppeling

Per 1 januari 2019 verandert in Nederland het lage BTW tarief van 6% naar 9%. Verkoop je producten met lage BTW? Volg dan onderstaand stappenplan om je koppeling hierop voor te bereiden. Verkoop je deze producten niet? Dan heb je geluk, je hoeft niets aan te passen.

Dit stappenplan geeft dus niet aan hoe je binnen Exact of je webshop een ander BTW-percentage instelt. Wil je weten hoe je dit moet doen? Dan adviseren we contact op te nemen met je webshop- of Exactspecialist.

Exact Globe koppeling

Grote kans dat onze koppeling producten van Exact Globe naar Magento synchroniseert. In de koppeling zit een mapping tussen de BTW-code in Exact en de product tax class van Magento. Krijg je voor 9% een nieuwe BTW-code in Exact? Dan dien je ook deze mapping aan te passen, hoe je dit kan doen zie je in de volgende video’s. Deze mapping is alvast aan te maken voor 1 januari. Vraag aan je webshop- en Exactspecialist wat de juiste product tax class en code voor lage BTW is.
Blijft de BTW-code in Exact Globe gelijk voor 6% en 9%? Dan hoef je de mapping niet aan te passen.

Bij het synchroniseren van bestellingen vanuit Magento naar Exact wordt er geen BTW-code meegegeven. De standaard inrichting voor het toewijzen van een BTW-code van Exact wordt gevolgd.

 

xCore

Voor de xCore zijn er twee instellingen die aangepast dienen te worden:

  1. het mappen van het BTW-percentage aan een BTW-code in Exact (voor orders).
  2. het mappen van de product tax class naar een BTW-code in Exact.

Punt twee is niet van toepassing als er geen producten tussen Magento en Exact worden gesynchroniseerd. Bekijk de volgende video om de mapping te realiseren.

Maak de mapping tussen BTW-percentage en de BTW-code alvast probleemloos aan voor 1 januari.

Mocht je producten synchroniseren en is de ingestelde mapping, van Magento product tax class naar de BTW-code in Exact, niet correct? Pas dan deze mapping aan en voeg geen nieuwe mapping toe. Zodra de mapping aangepast is, worden producten in Exact aan deze BTW-code gekoppeld, wanneer de xCore ze synchroniseert.

Deze mapping hoef je niet aan te passen wanneer:

  1. in Exact geen nieuwe BTW-code aangemaakt wordt voor lage BTW en de huidige BTW-code in gebruik blijft.
  2. de BTW-code in Exact Globe gelijk blijft voor 6% en 9%.

Vraag aan je webshop- en Exactspecialist wat de juiste product tax class en BTW-code voor lage BTW is.

 

Lightspeed & WooCommerce

Gebruik je geen Magento maar Lightspeed? Dan ziet je setting voor product BTW er iets anders uit, namelijk als volgt:

Lightspeed BTW instellingen

Voor WooCommerce ziet de setting er als volgt uit:

WooCommerce BTW instellingen
Staat het juiste percentage niet in de keuzelijst? Dan dien je dit eerst binnen Lightspeed/WooCommerce in te richten. Vraag voor ondersteuning hulp aan je webshopspecialist.

 

Plug-In

Binnen de Plug-In is er één setting die voor zowel het toewijzen van een BTW-code aan orders als aan producten (voor de productsynchronisatie Magento -> Exact) geldt. In deze video zie je wat toegevoegd dient worden. Deze setting kun je alvast voor 1 januari aanmaken. Zodra het percentage voor de lage BTW in de webshop verandert, wordt de juiste BTW-code meegestuurd.

Worden de producten vanuit Exact naar Magento gestuurd en verandert in Exact de BTW-code voor lage BTW? Neem dan contact met ons op om dit correct in te richten.

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier