Nieuws

Blog: van prof basketballer naar programmeur

Je bent jong en je wil wat. Onze stagiaire Yannick van der Ark (23) heeft al op vroege leeftijd belangrijke keuzes moeten maken; hij switchte van prof basketballer bij de Gasterra Flames naar HBO-ICT student. Waarom heeft hij deze keuze gemaakt? En hoe kwam hij bij Dealer4Dealer terecht? Je leest het in deze blog.

Basketbal of studie?
Yannick, nu derdejaars student HBO-ICT Software Engineering, begon als fanatiek basketbal speler bij de Gasterra Flames. “Ik speelde op het hoogste niveau in Nederland (Eredivisie en Europees) en had het erg naar mijn zin. Toch merkte je in alles dat basketbal in Nederland minder populair is dan bijvoorbeeld voetbal. Teams in Nederland kregen steeds minder geld, het budget bleef maar omlaag gaan.”  Dus Yannick besloot om naast basketballen ook MER (Management, Economie en Recht) te gaan studeren om zijn toekomst zeker te stellen. Maar dit bleek toch niet de goede keuze te zijn. “Ik ben binnen 2 maanden met die studie gestopt omdat het een overhaaste keuze was. Het paste totaal niet bij me en ik had het bovendien ook nog veel te druk met basketballen.”

BSA vakken, tijdsgebrek en keuzes
Yannick spendeerde al vanaf jongs af aan veel tijd achter de computer en het was zijn vader die met het idee kwam om eens te kijken naar de studie Informatica. “Ik las veel over die studie in de krant en had vroeger al veel interesse in computers en alles daar omheen. Dus na wat research besloot ik me in te schrijven voor HBO Informatica aan de Hanzehogeschool in Groningen.”

Hoewel Yannick genoot van deze studie kwam hetzelfde probleem weer naar voren: gebrek aan tijd. Hij besloot samen met zijn ouders om vroegtijdig te stoppen met de studie, om vervolgens het jaar daarop weer te beginnen. Dit had voornamelijk te maken met de verplichte BSA (Bindend Studie Advies) vakken die Yannick het eerste jaar moést halen. “In verband met tijdgebrek zag het er naar uit dat ik een aantal van deze vakken niet zou gaan halen. En als je die BSA-vakken niet haalt mag je de eerst volgende twee jaar die opleiding niet meer volgen. Daarom besloot ik tijdig te stoppen en het jaar erna een niveau lager te gaan basketballen zodat ik die studie beter kon volgen. Van deze keuze heb ik tot nu toe geen moment spijt van gehad want, ik basketbal nog steeds en heb er nog steeds evenveel plezier in, ookal is het een niveau lager.”

En toen kwam Dealer4Dealer
Nadat hij opnieuw was begonnen met de studie werd het tijd voor stage lopen. Yannick kwam terecht op het Job Festival, een evenement dat door de Hanzehogeschool wordt georganiseerd. Tijdens dit job festival raakte hij in gesprek met Jasper, een oud werknemer die op dat moment nog werkzaam was bij Dealer4Dealer. “Ik kreeg door het gesprek met hem gelijk een goed gevoel bij het bedrijf. Ik heb zeker met meer dan 10 bedrijven gepraat die dag maar Dealer4Dealer bleef me bij. Ik ben nu al 2 maanden werkzaam bij Dealer4Dealer en ik denk er nog steeds zo over.”

Toekomstbeeld
“Ik ben nog redelijk nieuw op het gebied van programmeren maar ik leer iedere dag meer. Ik besteed er veel aandacht aan, ook buiten school om. Wat ik uiteindelijk wil bereiken heb ik nog niet voor ogen maar ik ben wel iemand die overal het maximale uit wil halen. Het leukste aan programmeren vind ik het zien van resultaat als je ergens heel lang mee bezig bent geweest.”

Update: Inmiddels is Yannick officieel in dienst bij Dealer4Dealer en heeft hij onder andere de Lightspeed & Exact Online koppeling gerealiseerd.


Wil jij net als Yannick stage komen lopen óf afstuderen bij Dealer4Dealer?
Neem dan contact met ons op! We zijn heel nieuwsgierig wat jij te bieden hebt. 

Deel dit met

Meer nieuws?

Klik dan hier